Alzheimer Hastalığında Unutulmaz Destek

Alzheimer Hastalığında Unutulmaz Destek
Alzheimer hastalığı için farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek amacıyla Türkiye Alzheimer Derneği ile birlikte Nobel İlaç Merkezi Sinir Sistemi Grubu fark yaratan projelere imza attı.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde sosyal medyada tüm hafta sürecek #rengimihatırla challenge kampanyası başlatıldı. En sevdiğiniz ve her zaman hatırlamak istediğiniz renkte kıyafetinizle fotoğrafınızı yayınlayın, #rengimihatırla yazıp 5 arkadaşınızı etiketleyin daveti hem cemiyet hayatının önemli isimleri hem de ünlü oyuncular, sanatçılar, hekimler ve iş insanları arasında ilgi gördü. Sosyal medyada 300’ün üzerinde paylaşım yapıldı. Türkiye Alzheimer Derneği hafta boyunca ‘’Alzheimer’ı Konuşalım’’ mottosuyla sosyal medya hesaplarından bilgilendirmeler yaptı. Sadece Alzheimer hastalarına değil onlara bakımveren hasta yakınının önemine ve yaşam kalitesine de dikkat çekti.

Covid-19 pandemisine rağmen bu yıl da gelenek bozulmayarak hasta ve hasta yakınları ile birlikte umut balonları gökyüzüne bırakıldı. Nobel İlaç’ın sponsor olduğu diğer proje ise ‘’Sadan Hanım’’ filmi oldu.

Belgesel yönetmeni Göksel Gülensoy, Sadan Hanım’a Alzheimer teşhisi konulması üzerine, ilerlediği her safhasında daha da zorlukları getiren mücadelesini konu edinen belgesel bir film hazırladı. Filmde Sadan Hanım karakterini en beğenilen oyunculardan Canan Ergüder canlandırırken Türkiye Alzheimer Derneği de bilimsel danışmanlık desteğinde bulundu. Sadan Hanım filmi için uluslararası film müzikleri yapımcısı George Kallis film müziğini besteledi. ‘’Sakın Bırakma’’ isimli parçaya ise söz ve seslendirmesi ile Candan Erçetin hayat verdi. Göksel Gülensoy ayrıca Candan Erçetin ile filmden kesitlerin de yer aldığı duygu yüklü bir klip hazırlayarak 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde tüm dijital platformlarda yayınladı ve 150 binin üzerinde kişi tarafından izlendi. Yakın zamanda Sadan Hanım filmi sinema severlerle buluşacak.