1 Kişi Kan Verir 1000’lerce Kişiye Umut Olur

1 Kişi Kan Verir 1000’lerce Kişiye Umut Olur
Ülkemizde binlerce kalıtsal kan hastalığı ve kanser hastası bulunmakta ve bu kişiler, devamlı olarak kan nakline ihtiyaç duymaktadır. Pandemi döneminde azalan kan bağışları, kan nakli olmadan hayatlarını devam ettiremeyecek bu hastaların zor günler geçirmesine neden olmaktadır.

Bu durumu göz önünde bulundurarak; Kızılay, Türk Hematoloji Derneği ve Türk Pediatrik Hematoloji Derneği iş birliği ile ‘’1 Kişi Kan Verir, 1.000’lerce Kişiye Umut Olur” projesini hayata geçirdik. Bu kampanyayı, diğer kan bağışı kampanyalarından ayıran en önemli nokta, bu hastalıklara sahip kişiler için sıklıkla kan nakline ihtiyaç duyulduğunun vurgulanması ve bu konuda bir farkındalık yaratması oldu. Ayrıca bağışların azaldığı dönemde yapılan kampanya, hastalar ve hasta yakınlarının umudunu da artırdı.

Özellikle koronavirüs nedeniyle kan bağışının azaldığı bugünlerde, hijyenik koşullara sahip Kızılay Kan Merkezleri’nin yeni bağışçılarını beklediğini tekrar hatırlatıyoruz. Çünkü 1 kişi kan verir, 1000’lerce kişiye umut olur.

www.1kisi1000kisi.com